septiembre 20, 2012

El Sueño del pibe"de droom van een jochie"
                                                                                                                                                                                        foto Bo de de Jong
   Inleiding                                                                                                                                 


    Argentinië bevond zich aan het begin van de 21e eeuw in een zware crisis. Ondanks de overvloedige natuurlijke rijkdommen en het grote grondgebied en als gevolg van industriële maar vooral sociale ontwrichting, veroorzaakt door het neoliberale beleid dat sinds de jaren 70 van de vorige eeuw was gevoerd, was de werkloosheid drastisch toegenomen en daarmee de armoede, de honger en het geweld.

     De veranderingen van de laatste 9 jaar in ons land zijn zichtbaar, maar er moet nog veel gebeuren. Er zijn nog steeds kwetsbare groepen in de samenleving die dagelijks moeten vechten voor een beter leven.

    Om een bijdrage te leveren aan deze situatie, heeft een grote groep mensen van verschillende organisaties de handen ineengeslagen om vrijwillig medewerking te verlenen aan het financieren van projecten die onze pibes (jochies) de benodigde hulpmiddelen geven om op te groeien. Wij hebben gekozen voor het project Villa Fiorito (Gran Buenos Aires), aangezien de armoede daar nog steeds erg groot is.
Daarom... El Sueño del Pibe

     Oktober en november staan in het teken van benefietcampagnes voor hulpbehoevende kinderen in Argentinië (El Sueño del Pibe). Het worden extra feestelijke maanden met concerten, workshops en dansoptredens.
     Lalo Diaz


No hay comentarios.: